Wil jij een soepel en ontspannen paard dat beter presteert?

Massages voor paarden, wanneer is dit interessant?

Enkel wanneer je paard soepel en ontspannen is, krijg je het gewenste resultaat thuis en in de (hogere)wedstrijdsport.
Rijd jij je paard op (hogere)wedstrijden? Merk je alleen dat je de laatste tijd minder gemakkelijk wedstrijden wint omdat je paard stijver loopt of een rijtechnisch probleem heeft, zoals moeite met rechtrichten of galopwissels?

Laat mij je helpen om hier vanaf te komen, zodat je paard weer soepel en ontspannen is en jullie daardoor weer beter presteren in de wedstrijden. Harder gaan trainen heeft geen zin, in slechts 5 sessies help ik je om je paard soepel en ontspannen te laten lopen, zonder je paard extra te gaan belasten met blessures tot gevolg.

Herken jij je paard hierin?

 • niet genoeg souplesse, loopt stijf
 • moeite met aanspringen in linker/rechter galop
 • moeite met galopwissels
 • singelnijd
 • boxrust of moet revalideren
 • problemen met rechtrichten
 • kissing spines, een zwakke rug of te weinig ruggebruik
 • bekkenproblemen of zwakke achterhand
 • problemen in nek of hals

Deze problemen zijn niet alleen voor je paard vervelend, want hij heeft misschien pijn of zijn spieren zijn (nog) niet sterk genoeg. Maar ook voor jou als ruiter is dit erg vervelend. Je vindt het niet fijn dat je paard pijn heeft of(nog) te zwak is. En dat niet alleen, je wil ook gewoon weer meedoen aan de wedstrijden.

 

Gelukkig is dit ook voor jouw paard weer mogelijk wanneer je het paard behandeld met EMS-therapie. Hiermee maak jij je paard weer sterk en volledig pijnvrij. Geniet je samen weer van de wedstrijden, zonder dat je bang hoeft te zijn dat je je paard overbelast.

 

Wat is het effect?

Door deze problemen met EMS-therapie te behandelen gaat je paard soepeler lopen, sterker zijn, sneller revalideren, rug- bekken- nek en hals beter gebruiken. Hierdoor wordt je paard blijvend krachtiger en heeft het meer plezier in het samen rijden.

 

Een EMS-therapie is aan de hand van een medisch toestel die juiste impulsen geeft aan de spieren voor het verbeteren van de prestaties of het oplossen van ongemakken in het bewegingspatroon. Deze therapie zorgt ervoor dat ook de diepliggende en meest verwaarloosde spieren worden getraind . Spieren die men met een gewone training of met een manuele behandeling amper kan bereiken. Hierdoor wordt het paard geholpen om al zijn spieren te gebruiken, wat ervoor zorgt dat hij sterker, sneller en wendbaarder is, zonder hem meer te gaan belasten.

 

Na een behandeling voelt  je paard zich goed in zijn vel en gebruikt hij zijn lichaam opnieuw optimaal.  Als je paard fysiek in topvorm is, heeft dit een positieve invloed op de prestaties en het gedrag van je paard, wat de samenwerking tussen ruiter en paard ten goede komt.

 

Na 5 beurten merk je een duidelijk verschil, een los en soepel paard dat goed presteert!

massages voor paarden

Wil jij dat je paard weer soepel en ontspannen is?

Veel gestelde vragen:

  1. Doet de behandeling pijn voor het paard?

  neen, de impulsen zijn zodanig ontwikkeld dat elk paard deze als erg aangenaam ervaart. 

  1. Waarom werkt deze behandeling beter dan een manuele behandeling?

  De diepliggende en meest verwaarloosde spieren worden op deze  manier ook getraind.   Hierdoor krijgt het metabolisme een enorme boost.

  1. waarom kan ik deze behandeling ook als training inzetten

  Tijdens de EMS behandeling worden gelijktijdig meer dan 90% van de spiervezels gestimuleerd.  Tijdens een gewone training is dit slechts 30%.  Ook de diepliggende en meest verwaarloosde spieren worden getraind. Waardoor het paard niet alleen van de klachten af komt, maar ook overal sterker wordt.  De spieren kunnen we rechtstreeks gaan aanpakken waardoor de belasting naar de gewrichten vermindert.

 1. Waarom is het nodig om 5 behandelingen te doen?
  In het geval van asymmetrie in de spieren, kan deze disbalans gecorrigeerd worden door de juiste impulsen naar de spieren te sturen.  Met 1 behandeling zal je al een verschil merken, maar is het nog niet opgelost.  Hetzelfde voor rijtechnische problemen zoals rechtrichten, galopwissels, stelling, ….
 1. Hoe lang duurt een behandeling?
  een behandeling duurt ongeveer 1 uur
 1. Mag ik na de behandeling op mijn paard rijden?
  Wanneer er gekozen wordt om problemen in het bewegingsapparaat op te lossen, wordt er best de dag na de behandeling niet gereden.

  Wanneer de EMS-therapie wordt ingezet als training, kan het paard onmiddellijk gereden worden.

1 beurt

80 Monthly
 • Een behandeling voor betere beweging, meer balans en blessure preventie!

5 beurtenkaart

360 Monthly
 • Een behandeling voor betere beweging, meer balans en blessure preventie!

Helemaal overtuigd?

 

Neem contact op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.