Rugpijn bij paarden is niet het einde

Mijn missie was geboren:

Paarden met rugpijn helpen om pijnloos en weer met plezier op (sport)niveau te presteren.

Om te begrijpen waarom nu precies dit mijn missie is, neem ik je even mee naar het verloop van mijn leven.

 

Van kinds af aan speelde dieren een grote rol in mijn leven, maar van paarden was ik helemaal gek. Op mijn tiende ontdekte ik de mooie wereld van de paarden en toen vijf jaar later Volta mijn leven kwam binnengewandeld, was ik helemaal verkocht! Een lieve en
eigenwijze pony, waar ik gedurende mijn jeugd veel plezier mee heb gehad. Uren bracht ik door op stal en in het zadel.

Anka De Roover

Toch heb ik een humane opleiding gevolgd en 17 jaar met hart en ziel op de consultatie van een ziekenhuis gewerkt. In deze periode werd mijn paard aan nageltred geopereerd, de operatie was vlot verlopen, maar de revalidatie ging minder vlot. Ook ontwikkelde mijn paard rugpijn, doordat ze haar been wilde ontlasten ging ze op een verkeerde manier lopen,waardoor het echt slecht met haar ging. Een jaar lang heb ik alle mogelijk ondersteunende kruiden, oefeningen en verschillende therapeuten geprobeerd. Het ging even wat beter, maar kwam nooit tot het resultaat wat ik wilde, terug zijn zoals voor de operatie.

 

Toen ik echt dacht dat het nooit meer goed ging komen, ben ik mijn humane kennis gaan uitproberen. Dit ging natuurlijk niet onmiddellijk goed, een paard is geen mens. Door met infrarood en musculaire stimulatie (EMS-therapie) te gaan werken, kwam ik na een tijd tot een mooi resultaat. Mijn paard kon weer bereden worden. Wat een opluchting!

 

Vanaf dat moment ben ik een opleiding gestart om niet alleen mijn eigen paarden, maar ook andere eigenaars hun paard te kunnen helpen. Geregeld volg ik bijscholingen waardoor ik nu een erkende EMS-therapeut ben.

 

Vanuit deze ervaring heb ik Equimano opgericht want gelukkige paarden geeft gelukkige eigenaars!

Helemaal overtuigd?

 

Neem contact op om te kijken wat ik voor jou kan betekenen.